Recept
« Terug naar recepten
Kippenstoof uit Italie
PT75M
Kippenstoof uit Italie
Italiaanse comfort-food met pasta-kip-kaas
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenstoof uit Italie te bereiden
- In een pan met dikke bodem de olie verhitten en de uien + knoflook aanfruiten gedurende een minuut of 3 à 4 .
- Dan de kip er bij,vde tomaten en de room.vBreng dit aan de kook en laat dit 15 minuten sudderen, zodat de massa enigszins inkookt.
- Voeg dan de roomkaas toe en de helft van de mozzarella en blijf net zolang roeren tot de kazen volledig zijn gesmolten.
- Voeg dan de spaghetti toe en roer dat om tot er een homogene massa is ontstaan.
- Doe de spaghetti mix in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de mozzarella en zet de schaal 30 minuten in de oven.
- Verdeel over de borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een houtgelagerde witte wijn. Zelf prefereer ik een droge Kabinett of Spàtlese Riesling.