Recept
« Terug naar recepten
Kipreepjes in sesam met teriyakisaus
PT40M
Kipreepjes in sesam met teriyakisaus
Een heerlijk kipreepjes in sesam met teriyakisaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipreepjes in sesam met teriyakisaus te bereiden
Snijd de kip in 16 reepjes.Meng de teriyakisaus,chilisaus,yoghurt en kerriepoeder in een kom en schep de kip erdoor.Laat de kip 30 minuten marineren.Neem de kipreepjes met een schuimspaan uit de marinade(doe de marinade over in een steelpan)en laat ze uitlekken.Strooi de sesamzaadjes op een bord en wentel de kip erdoor.Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 6 minuten al omscheppend gaar en bruin.Breng de marinade aan de kook en laat het sausje 3 minuten goed doorkoken.Serveer het sausje bij de kip.