Recept
« Terug naar recepten
Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
PT60M
Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei.
Weer thuis..... :) en daar is dan ook mijn vriend DE OVEN. Deze vriend mis
ik wel heel erg als we met de camper reizen. Meteen maar gaan
uitproberen of ie het nog wel doet :)
Deze quiche was verrukkelijk. We smullen immers graag van de combinatie
kip en kerrie... echt een gouden duo.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quichekeurig " een kip-kerrie quiche met puntpaprika en prei. te bereiden
- Bak de kipfiletblokjes in een scheutje vloeibaar bakproduct kort lichtbruin aan.
- Haal ze uit de pan en zet even apart.
- Smoor de puntpaprika blokjes en de prei enkele minuten in het overgebleven bakvet.
- Verdeel het hartig taartdeeg over de quichevorm .
- Prik er wat gaatjes in met een vork en bestrooi de bodem met het paneermeel.
- Verdeel de kipblokjes en de groente over de bodem.
- Klop de eieren, crème fraîche, peper en zout en de kerrie goed door elkaar en giet dit mengsel over de vulling.
- Bak de quiche in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar.
- Bestrooi eventueel vlak voor het serveren met wat ringetjes bosui of gesnipperde peterselie.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Serveer eventueel met een lichte gemengd salade.