DIEN OP :
--->Verdeel de salade over de borden en strooi daarover de pinda's of serundeng en de gefrituurde uitjes.
--->Goede lunch voor 6
--->Bijgerecht voor 6
--->Hoofdmaal vor 3 à 4 personen
--->Snack voor 8 -10 personen
Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade Vietnam
PT270M
Kipsalade Vietnam
Een heerlijk kipsalade vietnam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade Vietnam te bereiden
KIP
1).Dep de kippenfilets goed droog en doe ze in een vuurvaste schotel waarin ze precies passen.
2).Doe de limoensap en -zest met de sereh, peper en zout in de keukenblender en draai een homogene saus. Doe die saus=marinade over de kipfilets en zorg er voor dat die in 3 uur goed de filets in trekt.
3).Verhit de anti-aanbakpan op een hoog vuur en sauteer-bak de filets net gaar met aanhangende marinade in 5 minuten per kant en laat vervolgens de filet afkoelen in de pan.
4).Wanneer de filets zijn afgekoeld worden ze in kleine stripjes gesneden en apart weg gezet.
DRESSING:
5).Doe alle ingrediënten in de blender en draai er een homogene vloeibare dressing van en zet die even apart.
SLA GROENTEN:
6).Meng alle groentes goed door elkaar.
7).Doe nu alles in een grote kom en meng goed door elkaar
1).Dep de kippenfilets goed droog en doe ze in een vuurvaste schotel waarin ze precies passen.
2).Doe de limoensap en -zest met de sereh, peper en zout in de keukenblender en draai een homogene saus. Doe die saus=marinade over de kipfilets en zorg er voor dat die in 3 uur goed de filets in trekt.
3).Verhit de anti-aanbakpan op een hoog vuur en sauteer-bak de filets net gaar met aanhangende marinade in 5 minuten per kant en laat vervolgens de filet afkoelen in de pan.
4).Wanneer de filets zijn afgekoeld worden ze in kleine stripjes gesneden en apart weg gezet.
DRESSING:
5).Doe alle ingrediënten in de blender en draai er een homogene vloeibare dressing van en zet die even apart.
SLA GROENTEN:
6).Meng alle groentes goed door elkaar.
7).Doe nu alles in een grote kom en meng goed door elkaar