KookJij

Kipsaltimbocca

Een heerlijk kipsaltimbocca recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipsaltimbocca te bereiden

Snijd de kipfilets in de lengte open maar niet helemaal door. Vouw ze open en bestrijk ze met de pesto.
Leg op elke filet 2 plakjes ontbijtspek en druk ze met platte hand goed vast.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kipfilets eerst 5 min. met de ontbijtspeklaag naar beneden. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak. Keer de filets en bak de andere kant bruin en in ± 10 min. gaar.
Lekker met pasta met gebakken paddestoelen en knoflook en gekookte broccoli.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
De herkomst is volgens mij Italie, gezien de pesto en pasta. Wat jammer dat de reacties zoveel taalfouten bevatten!
Nina

Nina zegt:
lekker positief zijn jullie..:P ik ben nog maar 13 maar wil later de hoge hotelvakschool doen. En een eigen restaurant.. ik laat het wel weten wanneer jullie welkom zijn;)
Danny

Danny zegt:
Beste Gast,
Ik heb niet op een hotelschool gezeten in heb het uit de C1000 receptenboek. Maar dank je wel om het door te geven.:)
Lambert

Lambert zegt:
sorry maar in frankrijk eten ze "bijna geen pasta"frankrijk eet veel meer aardappelen.
Lambert

Lambert zegt:
Ik heb nog niet of nooit van dit recept gehoort.aangezien ik de Franse keuken goed beheert en ik heb het opgezocht komt het mij niet bekent voor.
gast

gast zegt:
kipfilets zijn altijd ander half dus een hele filet en een halve houd hier reking mee met je volgende recepten want je maak dikwijls veel fouten.sorry om dit door te geven aan jouw maar als je de HOTELSCHOOL heb gedaan moet je dit toch wel weten???????
Bo

Bo zegt:
Leuke site alleen is er niet zoveel voor valatijnsdag mmmhh..