Recept
« Terug naar recepten
Kipsateh
PT5M
Kipsateh
Een heerlijk kipsateh recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anne-Marie de Wolff
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsateh te bereiden
Snijdt of knip de kipfilet in gelijke stukjes (niet te dik) en doe ik het afsluitbare bakje.
Doe de ketjap, gesnipperde ui, uitgeperste teen knoflook, djinten, ketoembar en sambal in de mengbeker en mix het goed door elkaar.
Giet de mix over de kipfiletblokjes en meng het goed door elkaar.
Laat het mengsel een paar uur marineren, af en toe omscheppen. Het vlees smaakt het best wanneer het 24 uur heeft kunnen marineren. Dat maakt de kip lekker zacht.
Op stokjes rijgen en op de bbq of grillplaat bereiden.
Doe de ketjap, gesnipperde ui, uitgeperste teen knoflook, djinten, ketoembar en sambal in de mengbeker en mix het goed door elkaar.
Giet de mix over de kipfiletblokjes en meng het goed door elkaar.
Laat het mengsel een paar uur marineren, af en toe omscheppen. Het vlees smaakt het best wanneer het 24 uur heeft kunnen marineren. Dat maakt de kip lekker zacht.
Op stokjes rijgen en op de bbq of grillplaat bereiden.
Sylwia zegt: