KookJij

Kipsateh

Een heerlijk kipsateh recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipsateh te bereiden

Snijdt of knip de kipfilet in gelijke stukjes (niet te dik) en doe ik het afsluitbare bakje.
Doe de ketjap, gesnipperde ui, uitgeperste teen knoflook, djinten, ketoembar en sambal in de mengbeker en mix het goed door elkaar.
Giet de mix over de kipfiletblokjes en meng het goed door elkaar.
Laat het mengsel een paar uur marineren, af en toe omscheppen. Het vlees smaakt het best wanneer het 24 uur heeft kunnen marineren. Dat maakt de kip lekker zacht.
Op stokjes rijgen en op de bbq of grillplaat bereiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sylwia

Sylwia zegt:
Ikzelf gebruik oestersouce, en ipv ketjap een beetje bruine suiker. 2 a 3 eetlepels olie zorgen ervoor dat het niet zo snel aanbrand. Pas als ze klaar zijn gebruik ik een beetje ketjap Manis...;)
Rowen

Rowen zegt:
Als je ze zelf maakt zijn ze het lekkerst..!;)
Rory Waldrich

Rory Waldrich zegt:
Besprenkel de kipfilet met wat citroensap en het vlees smaakt niet zo droog. Ikzelf gebruik heel veel ketoembar. Hoe meer hoe lekkerder.