Recept
« Terug naar recepten
Kipshoarma met rijkgevulde salade en hete saus en eigengemaakte knoflook saus
PT15M
Kipshoarma met rijkgevulde salade en hete saus en eigengemaakte knoflook saus
Heerlijke shoarma gerecht, moet je echt eens proberen.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
615 kCal energie
36 Gram eiwit
19 Gram vet
72 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
19 Gram vet
72 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
allerhande albert hein
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipshoarma met rijkgevulde salade en hete saus en eigengemaakte knoflook saus te bereiden
- Snijd de rode en gele madamme jaenette in heel dunne sliertjes (ik adviseer je om dit met handschoenen te doen deze pepers zijn heel heet!) Snijd vervolgens de groene peper ook in dunne sliertjes.
- Voeg alle pepers bij elkaar in een schaaltje, doe daar een scheut olie op en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om het in te laten intrekken.
- Snijd de sla in reepjes van 1 centimeter en snipper de sjalotten.
- Komkommer in stukjes en radijs in plakjes en snijd de tomaten in dobbelsteentjes.
- Meng de groenten en leg op een grote schaal.
- Meng de rest van de olijfolie met de dressing en sprenkel over de salade.
- Strooi de fijn gehakte peterselie over de salade heen en meng er door heen.
- Laat de salade 1 uur in de koelkas staan om in te trekken
- Verwarm de oven voor op 200*C.
- Rooster de broodjes in 8 minuten warm.
- Doe ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en 2 eetlepels olie schep om.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 8 minuten goudbruin en gaar.
- Schep regelmatig om.
- Verdeel de kipshoarma over de salade en serveer het brood erbij .
- Maak zelf je knoflooksaus schep in een schaaltje 3 el mayonaise en 3 el yoghurt.
- maak een 1/2 bol knoflook schoon vande velletjes en snijd ze fijn en doe ze vervolgens in een vijzel en stamp het fijn en roer het door de mayonaise en yoghurt en meng er nog wat bieslook of peterselie door.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Je kan er eventueel nog een uiensaus bij maken.
monique ottenbros zegt: