Recept
« Terug naar recepten
Kiwi confituur
PT40M
Kiwi confituur
Een heerlijk kiwi confituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker voor later.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiwi confituur te bereiden
Schil de kiwi's en snijd ze in grove stukken. Laat kiwi's en citroenzuur in een grote pan zachtjes koken tot het vruchtvlees zacht is. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat de jam goed koken gedurende 10 minuten. Haal de pan van het vuur en verwijder het schuim met een schuimspaan. Laat de massa 10 minuten afkoelen. Vul de eerste pot tot net onder de rand, met jam. Veeg de rand schoon met een vochtige doek. Schroef de deksel op de pot en zet deze enige tijd onderste boven. Vul alle potten op deze manier.
vantricht zegt: