KookJij

Kiwi confituur

Een heerlijk kiwi confituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker voor later.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kiwi confituur te bereiden

Schil de kiwi's en snijd ze in grove stukken. Laat kiwi's en citroenzuur in een grote pan zachtjes koken tot het vruchtvlees zacht is. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat de jam goed koken gedurende 10 minuten. Haal de pan van het vuur en verwijder het schuim met een schuimspaan. Laat de massa 10 minuten afkoelen. Vul de eerste pot tot net onder de rand, met jam. Veeg de rand schoon met een vochtige doek. Schroef de deksel op de pot en zet deze enige tijd onderste boven. Vul alle potten op deze manier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

vantricht

vantricht zegt:
Niet te smeren ... taai als lijm ... Hoe kan dat ? Alles precies gedaan als het hier stond ...
Monique

Monique zegt:
Bedankt voor je receptje ik ga het voor de eerste keer maken !!!!
gerard meyer

gerard meyer zegt:
moet het geen geleisuiker zijn???
nicole

nicole zegt:
er bestaat suiker die speciaal is voor dieetconfituur in grootwarenhuizen te verkrijgen :)
hilde stevens

hilde stevens zegt:
met 400 gr suiker en zonder citroensap is hij ook heel lekker:)