Recept
« Terug naar recepten
Kiwi-jam met druiven en port
PT50M
Kiwi-jam met druiven en port
Een heerlijk kiwi-jam met druiven en port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker voor later.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiwi-jam met druiven en port te bereiden
Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Kiwi's schillen, in stukken snijden en eventuele harde kern verwijderen. In ruime pan met dikke bodem kiwi's, druiven, port, geleipoeder en suiker door elkaar scheppen. Geheel aan de kook brengen. Als massa borrelt en blijft borrelen wanneer je er met een houten lepel doorheen roert, jam 4 min. laten doorkoken. Schuim van hete jam scheppen. Jampot tot aan rand vullen met jam. Deksel vastdraaien, pot omkeren en 5 min. op deksel laten staan. Pot terugdraaien en jam verder laten afkoelen. De jam wordt pas stevig tijdens het afkoelen en is ongeopend ca. 4 maanden houdbaar. Jam is na opening nog beperkte tijd in koelkast te bewaren.