Recept
« Terug naar recepten
Klapper Oedangs
PT150M
Klapper Oedangs
Weer een ander recept met grote garnalen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile (Hong Kong)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klapper Oedangs te bereiden
- Doe de kokosmelk in een kom met de scampi, sambal en limoenzeste en laat dat in de koelkast zo'n 2 uur marineren.
- Verdeel geklutse eieren, geraspte klapper en klappermeel in 3 aparte diepe borden.
- Haal de scampi in gedeeltes eerst door de klappermeel, dan door de eieren en vervolgens door de droge geraspte klapper en frituur ze dan gedurende 3 1/2 - 4 minuten per "batch" . Haal ze dan uit het vet en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Dien ze op met de dip saus, die gemaakt is door de mayo te homogeniseren met de mango chutney.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Lekker bij de borrel