KookJij

Klapper Oedangs

Weer een ander recept met grote garnalen
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Snacks - Warm
  4. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Famile (Hong Kong)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klapper Oedangs te bereiden

  1. Doe de kokosmelk in een kom met de scampi, sambal en limoenzeste en laat dat in de koelkast zo'n 2 uur marineren.
  2. Verdeel geklutse eieren, geraspte klapper en klappermeel in 3 aparte diepe borden.
  3. Haal de scampi in gedeeltes eerst door de klappermeel, dan door de eieren en vervolgens door de droge geraspte klapper en frituur ze dan gedurende 3 1/2 - 4 minuten per "batch" . Haal ze dan uit het vet en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Dien ze op met de dip saus, die gemaakt is door de mayo te homogeniseren met de mango chutney.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Lekker bij de borrel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst