Recept
« Terug naar recepten
Klassieke bagel
PT150M
Klassieke bagel
Een heerlijk klassieke bagel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Bagels
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke bagel te bereiden
- Meng de eerste 6 ingredienten door elkaar tot een soepel deeg. Kneed het deeg 10 minuten en maak er 10 ronde, gladde bollen van. Druk de deegbollen met de hand plat, maak er worstjes van (van ca. 25 cm lang) en vorm die tot bagels. Laat afgedekt 1 a 2 uur rijzen bij kamertemperatuur.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit in met boter, bestrooi met maismeel.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Breng 3 liter water aan de kook met het aardappelmeel, stroop/basterdsuiker en zout. Dompel de bagels (in gedeelten, per 2 of 3) erin. Keer ze na 1 minuut om en kook nog 30 seconden. Leg vervolgens op de bakplaat.
- Bestrooi de bagels eventueel met sesam/maanzaad.
- Bak 20-25 minuten in de oven.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit in met boter, bestrooi met maismeel.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Breng 3 liter water aan de kook met het aardappelmeel, stroop/basterdsuiker en zout. Dompel de bagels (in gedeelten, per 2 of 3) erin. Keer ze na 1 minuut om en kook nog 30 seconden. Leg vervolgens op de bakplaat.
- Bestrooi de bagels eventueel met sesam/maanzaad.
- Bak 20-25 minuten in de oven.