Recept
« Terug naar recepten
Kleine driehoeksandwiches van huisgerookte fazant,
PT35M
Kleine driehoeksandwiches van huisgerookte fazant,
Een heerlijk kleine driehoeksandwiches van huisgerookte fazant, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
restaurant La Sonnerie, Son en Breugel)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine driehoeksandwiches van huisgerookte fazant, te bereiden
Zet een ondiepe rechthoekige schotel klaar en bedek de bodem en randen hiervan met plasticfolie. Laat ruim folie over de rand hangen. Week de gelatine in koud water. Verwarm het truffelnat samen met de bouillon. Los hierin de geweekte gelatine op. Zet de helft van de truffelbouillon op ijswater. Dit wordt nu geleiachtig.
Bedek de bodem van de schotel met de plakjes roggebrood. Snijd mooie dunne plakjes ganzenlever, bestrijk deze met behulp van een kwastje met de truffelgelei en bedek
hiermee het roggebrood. De truffelgelei moet hangend zijn; voeg wat warme bouillon toe als de gelei te ver gestold is. Leg op de lever dunne plakjes gerookte fazant. Kruid deze met peper en zout. Nu komen er plakken Ardennerham op. Let op: tussen de laagjes komt steeds een laagje truffelgelei. Herhaal het "stapelen" nog één maal, totdat de "sandwich" een mooie hoogte heeft. Geleer de bovenzijde met een flink laagje truffelgelei en laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast.
Was de slasoorten en pluk ze fijn.
AFWERKING:
Til met het plasticfolie de sandwich uit de vorm. Snijd de sandwich met een onder de hete kraan verwarmd mes in kleine driehoekjes. Laat ze op kamertemperatuur komen. Maak de sla aan met truffeldressing en leg deze midden op de borden. Plaats de driehoekjes sandwich er omheen en garneer met plakjes truffel en takjes kervel. Dien de borden op en oogst het eerste applaus van de avond.
Bedek de bodem van de schotel met de plakjes roggebrood. Snijd mooie dunne plakjes ganzenlever, bestrijk deze met behulp van een kwastje met de truffelgelei en bedek
hiermee het roggebrood. De truffelgelei moet hangend zijn; voeg wat warme bouillon toe als de gelei te ver gestold is. Leg op de lever dunne plakjes gerookte fazant. Kruid deze met peper en zout. Nu komen er plakken Ardennerham op. Let op: tussen de laagjes komt steeds een laagje truffelgelei. Herhaal het "stapelen" nog één maal, totdat de "sandwich" een mooie hoogte heeft. Geleer de bovenzijde met een flink laagje truffelgelei en laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast.
Was de slasoorten en pluk ze fijn.
AFWERKING:
Til met het plasticfolie de sandwich uit de vorm. Snijd de sandwich met een onder de hete kraan verwarmd mes in kleine driehoekjes. Laat ze op kamertemperatuur komen. Maak de sla aan met truffeldressing en leg deze midden op de borden. Plaats de driehoekjes sandwich er omheen en garneer met plakjes truffel en takjes kervel. Dien de borden op en oogst het eerste applaus van de avond.