KookJij

Kleverige kip uit de oven

Heerlijk, makkelijk
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 340 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jamie Oliver
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleverige kip uit de oven te bereiden

  1. Verhit de oven tot 180 °C/gasovenstand 4. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal of  braadslede (ongeveer 25 bij 30 cm). Snijd de uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes, en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten. Druk de tenen knoflook met de achterkant van je mes plat, leg ze in de schaal, pluk er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, balsamico azijn en een flinke snuf peper en zout toe. Hussel alles goed door elkaar en spreid het mengsel zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij. Je kunt er ook een schep rijst of polenta bij geven, of een stuk knapperig brood om het sap met mee op te deppen.

Mijn kookverhaal (Riet Noordzij-Toebak)

Dit is een overheerlijk, makkelijk te maken recept. Ik hou erg van kip en tomaten. Kippendijen hebben wat langer tijd nodig dan filet, blijven ook zachter van structuur. Ideaal om langzaam te garen in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ruud

Ruud zegt:
Ik stuitte hierop via superook omdat ik divershe groenten over had van een familie diner. Veel paprika, maar ook tomaten, champignons. Het was werkelijk verrukkelijk. De combinatie met balsamico vind ik wel heel speciaal.
We hebben nog wat groenten over, dus vanavond eten we het weer,
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Rietje je hebt gelijk een gerecht om verliefd op te worden. Ziet er verrukkelijk uit, komt hier zeker op tafel :-) zowiezo bij mijn favorieten. Groetjes Hilde
Riet Noordzij-Toebak

Riet Noordzij-Toebak zegt:
Vandaag gemaakt, hierbij de foto waar Hilde om vroeg. Ik ben nog steeds "verliefd" op dit recept!
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Ga kijken of het ook in de braadzak lukken wil. Vóór het opdienen de kip ff onder de grill en dan toevoegen aan de groenten, die in de ovenschaal alvast liggen te wachten onder alu-folie .
Donderdag (23-10) heb ik een etentje te verzorgen.....
gea

gea zegt:
Zo! Dit wordt het één dezer dagen!!!
Klinkt zó lekker.... bedankt, Riet!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, ook weer zo'n lekker gerechtje om in de Tajine klaar te maken!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Riet een heerlijk gerechtje hopelijk volgt de foto ;-)