Recept
« Terug naar recepten
Kleverige kip uit de oven
PT70M
Kleverige kip uit de oven
Heerlijk, makkelijk
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
340 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jamie Oliver
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleverige kip uit de oven te bereiden
- Verhit de oven tot 180 °C/gasovenstand 4. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede (ongeveer 25 bij 30 cm). Snijd de uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes, en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten. Druk de tenen knoflook met de achterkant van je mes plat, leg ze in de schaal, pluk er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, balsamico azijn en een flinke snuf peper en zout toe. Hussel alles goed door elkaar en spreid het mengsel zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij. Je kunt er ook een schep rijst of polenta bij geven, of een stuk knapperig brood om het sap met mee op te deppen.
Mijn kookverhaal (Riet Noordzij-Toebak)
Dit is een overheerlijk, makkelijk te maken recept. Ik hou erg van kip en tomaten. Kippendijen hebben wat langer tijd nodig dan filet, blijven ook zachter van structuur. Ideaal om langzaam te garen in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Riet Noordzij-Toebak zegt:
Ruud zegt:
We hebben nog wat groenten over, dus vanavond eten we het weer,