Recept
« Terug naar recepten
Knakworst piratenbootjes
PT50M
Knakworst piratenbootjes
Een heerlijk knakworst piratenbootjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
super de boer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knakworst piratenbootjes te bereiden
Vraag je papa of mama om de oven voor te verwarmen op 220°C (hetelucht 200°C)
Leg bakpapier op een bakplaat
Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup. Leg het bladerdeeg op de bakplaat
Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje. Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje
Bestrooi de bootjes met de kaas en vraag je mama of papa om de bakplaat midden in de oven te schuiven. Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken
Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken
Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.
Leg bakpapier op een bakplaat
Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup. Leg het bladerdeeg op de bakplaat
Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje. Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje
Bestrooi de bootjes met de kaas en vraag je mama of papa om de bakplaat midden in de oven te schuiven. Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken
Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken
Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.
wil zegt:
gr wil