Recept
« Terug naar recepten
Knapperig appelslaatje
PT30M
Knapperig appelslaatje
Een heerlijk knapperig appelslaatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperig appelslaatje te bereiden
Was de appels, droog ze af, snij ze in kwartjes, haal het klokhuis eruit en snij dan elk kwartje in dobbelsteentjes.
Doe de appelblokjes telkens in een grote glazen kom en besprenkel ze met citroensap om ze niet bruin te laten verkleuren.
Schil de wortelen en rasp ze met de grove kant van de rasp.
Was en droog de komkommer, snij hem in de lengte door, haal de pitjes eruit met een lepeltje en snij hem in dunne schijfjes met een dunschiller.
Schil de mango en snij hem in dobbelsteentjes.
Snij 6 heel kleine en dunne schijfjes rode kool af.
Verwijder de korsten van het brood.
Snij de sneetjes brood dan in dobbelsteentjes en laat ze snel bruinen in een hete braadpan.
Voeg in de glazen kom de groenten, de mango, de in blokjes gesneden feta en de croutons toe.
Zout lichtjes, voeg peper en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed.
Verdeel het slaatje over mooie borden en dien onnmiddellijk op.
Doe de appelblokjes telkens in een grote glazen kom en besprenkel ze met citroensap om ze niet bruin te laten verkleuren.
Schil de wortelen en rasp ze met de grove kant van de rasp.
Was en droog de komkommer, snij hem in de lengte door, haal de pitjes eruit met een lepeltje en snij hem in dunne schijfjes met een dunschiller.
Schil de mango en snij hem in dobbelsteentjes.
Snij 6 heel kleine en dunne schijfjes rode kool af.
Verwijder de korsten van het brood.
Snij de sneetjes brood dan in dobbelsteentjes en laat ze snel bruinen in een hete braadpan.
Voeg in de glazen kom de groenten, de mango, de in blokjes gesneden feta en de croutons toe.
Zout lichtjes, voeg peper en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed.
Verdeel het slaatje over mooie borden en dien onnmiddellijk op.