Recept
« Terug naar recepten
Knapperig kippetje
PT30M
Knapperig kippetje
Een heerlijk knapperig kippetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eigenrecept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperig kippetje te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vermeng de gehakte noten met de verkruimelde cornflakes. Roer de honing en de sojasaus door elkaar.
Kruid de kipfilet of bouten met peper en zout. Bestrijk ze met het honingmengsel en wentel ze door het notenmengsel.
Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat en zet ze een twintigtal min. (iets langer voor de bouten) in de oven op 220°C Dek eventueel af met aluminiumfolie als de noten te snel kleuren.
Serveer met een fris slaatje en gestoomde aardappelen.
Vermeng de gehakte noten met de verkruimelde cornflakes. Roer de honing en de sojasaus door elkaar.
Kruid de kipfilet of bouten met peper en zout. Bestrijk ze met het honingmengsel en wentel ze door het notenmengsel.
Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat en zet ze een twintigtal min. (iets langer voor de bouten) in de oven op 220°C Dek eventueel af met aluminiumfolie als de noten te snel kleuren.
Serveer met een fris slaatje en gestoomde aardappelen.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
In sommige beenhouwers verkoopt men kipkrokant, dit is daar een eigen versie op.
eva zegt: