Recept
« Terug naar recepten
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
PT30M
Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes
Ik had cantharellen gescoord en ik had nog zalm liggen en daar wilde ik
samen iets lekkers mee maken.
Ik heb toen op Google gezocht en hetnet zorgde weer voor voldoende
ideeën. Eentje daarvan was het recept dat ik hiervoor heb gebruikt.
Ik heb het in combinatie met witte basmati rijst gegeten, maar het kan ook
gerust met iets anders natuurlijk.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookidee (aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met cantharellen broccoli en worteltjes te bereiden
- Snij de broccoli in roosjes en de bospeen in stukjes. Kook vervolgens de worteltjes 5 minuutjes en de broccoliroosjes 3 minuutjes. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit een beetje braadboter in een koekenpan en bak hierin de zalmmoten even rondom aan. (Gebruik peper en zout naar smaak). Doe de zalmmoten in een ovenschaal en doe er de honing en de sesamzaadjes overheen. Zet dit nog 10 minuten in de oven op 100-150 graden.
- Intussen kook je alvast de rijst.
- Borstel de cantharellen goed schoon, snijd de harde onderkant van de steel en snij ze in reepjes. Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de cantharellen met de knoflook. Voeg een scheutje sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder toe en roerbak het geheel 3 tot 5 minuten.
- Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe, doe er een beetje ketjap, sojasaus, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm dit alles op een laag vuur. Schep regelmatig om.
- Schep de rijst op borden met de roerbakgroenten erbij en de zalmmoten eroverheen.