Recept
« Terug naar recepten
Knapzakje van Herve-kaas met appel en Luikse siroop
PT15M
Knapzakje van Herve-kaas met appel en Luikse siroop
Een heerlijk knapzakje van herve-kaas met appel en luikse siroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapzakje van Herve-kaas met appel en Luikse siroop te bereiden
Spoel de verschillende soorten sla en pluk de blaadjes. Zwier droog en hou fris.
Schil de appels en snij in brunoise.
Leg 2 vellen brickdeeg op elkaar, leg in het midden de appelbrunoise en wat pijnboompitten. Schik ½ Herve-kaas erboven. Bestrijk met honing en strooi er bieslooksnippers en bresiliennenootjes over. Kruid met peper en zout.
Strijk de randen goed in met het losgeklopte eigeel.
Vouw de brickdeegvellen dicht in de vorm van een beursje. Bak af in een oven van 200°C gedurende ± 10 minuten.
Verwarm de porto kort met de Luikse siroop en meng goed.
Schik de sla op een bord met in het midden het beursje van Hervekaas. Werk af met de saus.
Schil de appels en snij in brunoise.
Leg 2 vellen brickdeeg op elkaar, leg in het midden de appelbrunoise en wat pijnboompitten. Schik ½ Herve-kaas erboven. Bestrijk met honing en strooi er bieslooksnippers en bresiliennenootjes over. Kruid met peper en zout.
Strijk de randen goed in met het losgeklopte eigeel.
Vouw de brickdeegvellen dicht in de vorm van een beursje. Bak af in een oven van 200°C gedurende ± 10 minuten.
Verwarm de porto kort met de Luikse siroop en meng goed.
Schik de sla op een bord met in het midden het beursje van Hervekaas. Werk af met de saus.