KookJij

Knoflook-mosterdcrème

Een heerlijk knoflook-mosterdcrème recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Marcus Huibers: Volkskrant 9 augustus 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflook-mosterdcrème te bereiden

1. Pel de teentjes van de knofloken.
2. Doe ze met de melk in een pannetje en laat het drie kwartier zachtjes koken, totdat de teentjes knettergaar zijn.
3. Giet de melk af (bewaren!!!) .
4. Maak een puree van de knoflookjes met een staafmixer en voeg al mixend wat melk toe om de puree smeuïg te maken.
5. Meng de mosterd er door en voeg (versgemalen) peper (en zout) toe.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Koud of warm: beide is zo lekker!!!!
Heb het gewoon even geprobeerd; blijkt een goede keus te zijn!
Dacht even dat ik het vandaag bij een bbq kon gebruiken; helaas was de noordenwind even te sterk aanwezig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

grietje56

grietje56 zegt:
thnx!! gaat vast lukken!:D
gea

gea zegt:
Smakelijk:p:p:p
grietje56

grietje56 zegt:
Vanavond weer de knoflook-mosterdcreme voor bij de (gehakt)bladerdeeghapjes! Lekkellllll ;):D
gea

gea zegt:
Wat leuk!!!! Heerlijk weertje, ook hier!! Fijn weekend:):):)
flavia

flavia zegt:
Hai Gea, gisteren voor mijn bezoek dit gesmeerd op warme stokbroodsneetjes en dat gepresenteerd bij het voorgerecht "Schelpen met tonijn en garnalen" LEKKUUURRRR. Prettig weekend en niks te klagen over het zonnetje. Heerlijk.:);):p:D
grietje56

grietje56 zegt:
:):):)Zo zie je maar: hoe je met je receptje veel mensen erg blij kan maken!! En daar doen we het voor!! Super receppie Gea.. Thnx! :D
gea

gea zegt:
Sorry....Grietje......ik bedoel Joke!!!!
Ik had vanavond op de bbq ook een stukje rookworst (niet van de HEMA;)gedaan met dus daar een beetje koude crème bij:p:p:p
gea

gea zegt:
Ach....Grietje, ik noem toch ook de Volkskrant???? En hij/het is echt te gek.... heb het vanavond door een restje bloemkoolpuree geroerd:p:p:p:p Je wilt niet weten hoe lekker dat was...Groetjes
grietje56

grietje56 zegt:
Owwww, Gea! Thnx voor dit recept! Ik zie deze 'mix' al helemaal op mijn HEMA rookworst...of mág ik geen reclame maken?? hihihi;):p:D
Whatever hij komt bij mij favorieten...zónder te proeven..:D:D
flavia

flavia zegt:
Ik dacht dat het al op Kookjij stond, maar zie het niet bij mijn recepten. Binnenkort maak ik het weer en maak ik een foto. Jouw recept lijkt me ook heerlijk op warm stokbrood bij de maaltijd. Ik had de volkskrant nog niet gelezen staat op de i-pad van Geert en die leest het 's morgens. Ik zal je laten weten als ik het gemaakt heb.:);):p:D
gea

gea zegt:
Dank u voor dit recept:p:p:p
flavia

flavia zegt:
Het lekkerste vind ik: ovenschotel invetten. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en in de ovenschaal doen, Ertussen wat je wilt bijv. kleine tomaatjes, stukjes ui, takjes rozemarijn en tijm, krielaardappeltjes iets voorgebakken en hier en daar teentjes knoflook ongepeld. Olijfolie over het geheel en in de oven tot de zalm goed is. Meestal prik ik in een teentje knoflook om te kijken of die zacht is. Aan tafel pelt ieder de teentjes en eet ze zo bij de zalm etc. Op de camping is dit mijn lievelingsgerecht uit het oventje en thuis geef ik het vaak aan bezoek 's avonds of als voorgerecht. Heerlijk met die verse takjes rozemarijn en tijm en je kunt het van tevoren bereiden, in de koelkast tot gebruik. Meestal neem ik de zalmfilets van de Aldi (diepvries), niks mis mee. in Frankrijk koop ik meestal verse zalm. Maar hier hebben we geen visboer.:);):p:D
Anna

Anna zegt:
Ahhh....auf die art und weise;);):p:p
geabruining

geabruining zegt:
Er uit knijpen en op een (geroosterd)stukje stokbrood; uitsmeren over je vlees en ach....laat je creativiteit maar botvieren;););)
Anna

Anna zegt:
Klinkt zeker goed, maarre...hoe te nuttigen?:p:p;);)