Recept
« Terug naar recepten
Knoflook-Wijn-Gamba's
PT15M
Knoflook-Wijn-Gamba's
Een heerlijk knoflook-wijn-gamba's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne Hermans
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflook-Wijn-Gamba's te bereiden
Haal bij de visboer verse schoongemaakte gamba's
Giet de olijfolie in de wok, voeg de boter, de rode peperringetjes en 5 knoflooktenen toe. Roerbak dit geheel een paar minuten.
Voeg de gamba's toe en strooi de rest van de knoflook erover. Bak tot de gamba's roze kleuren, giet dan de witte wijn erbij en laat ong 5 minuten sudderen. Strooi de peterselie erover, breng op smaak met wat zout en peper.
Serveer met lekker vers gebakken brood.
Giet de olijfolie in de wok, voeg de boter, de rode peperringetjes en 5 knoflooktenen toe. Roerbak dit geheel een paar minuten.
Voeg de gamba's toe en strooi de rest van de knoflook erover. Bak tot de gamba's roze kleuren, giet dan de witte wijn erbij en laat ong 5 minuten sudderen. Strooi de peterselie erover, breng op smaak met wat zout en peper.
Serveer met lekker vers gebakken brood.
Mijn kookverhaal (Marianne Hermans)
Favoriet, eenvoudig, snel voorgerechtje
leo zegt:
gaan we proberen, je hoort het.
gr