Recept
« Terug naar recepten
knoflookgamba,s in chilisaus
PT40M
knoflookgamba,s in chilisaus
Een heerlijk knoflookgamba,s in chilisaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke nieuwdorp
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaise schoonzus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe knoflookgamba,s in chilisaus te bereiden
Pel de gamba,s en verwijder de darmkanalen. Laat de staart zitten. Meng de gamba,s met de knoflook in een schaal. (geen metaal).
Verhit 1 el. olie in een wok. Roerbak gember, selderij en paprika tot ze zacht zijn. Schep ze in een kom. Verhit nog 1 el. olie in de wok en roerbak de gamba,s op hoog vuur tot ze gaar en roze zijn. Voeg groentemengsel, chilisaus, hoisinsaus, limoensap en suiker toe. Breng op smaak met zwarte peper. Warm het gerecht goed door en serveer het met gekookte rijst.
Verhit 1 el. olie in een wok. Roerbak gember, selderij en paprika tot ze zacht zijn. Schep ze in een kom. Verhit nog 1 el. olie in de wok en roerbak de gamba,s op hoog vuur tot ze gaar en roze zijn. Voeg groentemengsel, chilisaus, hoisinsaus, limoensap en suiker toe. Breng op smaak met zwarte peper. Warm het gerecht goed door en serveer het met gekookte rijst.