Recept
« Terug naar recepten
Knoflookkarbonades met zilveruitjes
PT50M
Knoflookkarbonades met zilveruitjes
Een heerlijk knoflookkarbonades met zilveruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De kookencyclopedie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookkarbonades met zilveruitjes te bereiden
Knoflook persen en de karbonades insmeren aan beide kanten met de knoflook en 30 min. afgedekt in laten trekken.
Met peper, zout en paprika bestrooien.
Boter of margarine in de pan verhitten, de karbonades met de zilveruitjes toevoegen en ±10 min. bakken(tijdens het bakken een paar keer omdraaien).
Karbonades uit de pan halen en onder de aluminiumfolie warmhouden,
Het braadvocht met de wijn (alcohol verdampt) of water losmaken, de crème fraîche erdoor roeren, laten inkoken en op smaak brengen met peper, zout en paprika, over de karbonades gieten.
Met peper, zout en paprika bestrooien.
Boter of margarine in de pan verhitten, de karbonades met de zilveruitjes toevoegen en ±10 min. bakken(tijdens het bakken een paar keer omdraaien).
Karbonades uit de pan halen en onder de aluminiumfolie warmhouden,
Het braadvocht met de wijn (alcohol verdampt) of water losmaken, de crème fraîche erdoor roeren, laten inkoken en op smaak brengen met peper, zout en paprika, over de karbonades gieten.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik heb dit geseverveerd met een onder de grill gegratineerde aardappelpuree en sperziebonen met 1 in kleingesneden bosui en uitgebakken spekjes.