Recept
« Terug naar recepten
Knoflookkip met champignons en spek
PT15M
Knoflookkip met champignons en spek
Een heerlijk knoflookkip met champignons en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
BN / De Stem
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookkip met champignons en spek te bereiden
De kip in stukjes snijden en goed mengen met de Provençaalse kruiden.
Verhit de olie in een koekenpan/wok en bak hierin de spekstukjes.
Voeg daarna de kip + ui + knoflookteentjes en bak alles goed in ± 10 minuten of tot de kip gaar is.
Bak dan de champignons mee ongeveer 3 à 5 minuten.
Giet dan de room in de pan en zout en peper naar smaak. Goed roeren en direct serveren.
Verhit de olie in een koekenpan/wok en bak hierin de spekstukjes.
Voeg daarna de kip + ui + knoflookteentjes en bak alles goed in ± 10 minuten of tot de kip gaar is.
Bak dan de champignons mee ongeveer 3 à 5 minuten.
Giet dan de room in de pan en zout en peper naar smaak. Goed roeren en direct serveren.