Recept
« Terug naar recepten
Knolseldersoepje met blauwe kaas
PT40M
Knolseldersoepje met blauwe kaas
Een heerlijk knolseldersoepje met blauwe kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolseldersoepje met blauwe kaas te bereiden
1. Fruit de selder en de uit glazig in de boter en de olijfolie. Doe er de cider bij en laat even inkoken. Schenk er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 5 tot 7 minuten koken, tot de selder gaar is.
2. Doe de appelblokjes bij de soep. Laat nog 5 minuten koken onder deksel. Mix de soep en breng ze op smaak met peper uit de molen.
3. Doe de verkruimelde kaas bij de room. Verwarm tot net onder het kookpunt en roer goed glad.
4. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Lepel er wat van de warme kaasroom bij. Werk af met een plukje groen. Serveer meteen.
2. Doe de appelblokjes bij de soep. Laat nog 5 minuten koken onder deksel. Mix de soep en breng ze op smaak met peper uit de molen.
3. Doe de verkruimelde kaas bij de room. Verwarm tot net onder het kookpunt en roer goed glad.
4. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Lepel er wat van de warme kaasroom bij. Werk af met een plukje groen. Serveer meteen.
Gea Bruining zegt:
Ik had het vandaag gemaakt om alvast uit te proberen voor kerstavond.
Ik ben er helemaal verrukt van!
Dank je wel voor het recept!
Ik heb de kaas er los op gestrooid.
Gea