Langwerpige bakblikken had ik óf te groot óf te klein. Ik heb toen 2 ringvormpjes gebruikt van 15 cm doorsnede, dus heb ik "taartjes" gemaakt.
Ook lekker met 0,5 potje creme fraïche en 3 a 4 el ricotta in plaats van de roomkaas. (ik had één taartje met roomkaas en ééntje met dit creme fraïche,ricottamengsel)
Recept
« Terug naar recepten
Koekje- Taartje van pecannoten en roomkaas
PT60M
Koekje- Taartje van pecannoten en roomkaas
Een heerlijk koekje- taartje van pecannoten en roomkaas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Best Comfort Food (aangepast)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koekje- Taartje van pecannoten en roomkaas te bereiden
Oven op 150 gr. C
1. De bakvormen bespuiten met kookspray en tot gebruik wegzetten.
2. In de grote kom de cakemix + pecannoten + gesmolten boter + 1 ei met een pollepel (of je handen) heel goed mixen tot een geheel.
3. Druk dit mengsel goed in de vorm.
4.In de hoge kom 1 a 2 eieren + de roomkaas + poedersuiker met de handmixer op medium snelheid kloppen tot een homogeen mengsel.Proeven of de suiker genoeg is.
5.Giet dit mengsel over het pecanbeslag en maak de oppervlakte met een vork vlak.
6. In de oven schuiven voor 35 a 40 minuten. Wel in de gaten houden.
7. Laat de koekjes/taartjes volledig afkoelen op een rooster. Bestrooi ze dan flink met poedersuiker.
8. De "koekjes" in de langwerpige vorm kun je dan in lange stukken snijden bijv. 3 a 4 rijtjes in de lengte en 4 a 5 in de breedte. De ronde taart gewoon in punten snijden.
1. De bakvormen bespuiten met kookspray en tot gebruik wegzetten.
2. In de grote kom de cakemix + pecannoten + gesmolten boter + 1 ei met een pollepel (of je handen) heel goed mixen tot een geheel.
3. Druk dit mengsel goed in de vorm.
4.In de hoge kom 1 a 2 eieren + de roomkaas + poedersuiker met de handmixer op medium snelheid kloppen tot een homogeen mengsel.Proeven of de suiker genoeg is.
5.Giet dit mengsel over het pecanbeslag en maak de oppervlakte met een vork vlak.
6. In de oven schuiven voor 35 a 40 minuten. Wel in de gaten houden.
7. Laat de koekjes/taartjes volledig afkoelen op een rooster. Bestrooi ze dan flink met poedersuiker.
8. De "koekjes" in de langwerpige vorm kun je dan in lange stukken snijden bijv. 3 a 4 rijtjes in de lengte en 4 a 5 in de breedte. De ronde taart gewoon in punten snijden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lalibela zegt:
flavia zegt:
Ik heb bij AH een pak "Mix
voor Cake" gekocht van hun eigen AH-merk. Maar je kunt ook een andere mix kopen hoor. En dan verse roomkaas, die is er in veel merken. Let er wel op dat er geen kruiden of knoflook in zijn verwerkt. Bij MonChou bijvoorbeeld heb je er eentje zonder kruiden erin. Of je maakt een mix van creme fraïche met ricotta zoals ik in kookverhaal heb geschreven. Veel succes.:);)
lalibela zegt:
Moeten dringend opgewerkt worden. Waarschijnlijk wordt het zaterdag. Eerst nog 2 dagen naar Nederland op uitstap. Wat moet ik kopen bij Albert Hein voor mijn bakkunsten?? Tips aub. Groetjes, Rie.
gea zegt:
flavia zegt:
derbyke zegt:
flavia zegt: