Recept
« Terug naar recepten
Koekjestaart
PT30M
Koekjestaart
Een heerlijk koekjestaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
claudia van riel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koekjestaart te bereiden
Mix de eieren en de suiker goed luchtig.
Mix de boter zacht.
Mix de boter en de eiermassa goed door elkaar.
Meng er cacao door heen. (eigen smaak)
Doop de koekjes 1 voor 1 in de koffie. Leg bijv. 4 koekjes breed en 6 lang afhankelijk van het aantal mensen en de schaal.
Per laag koekjes smeer je een laagje van de creme waarop je vervolgens weer een laag koekjes aan brengt.
Je begint met een laag koekjes en eindigt bovenaan met een laag creme.
Om de taart mooi af te werken breng je ook aan de zijkant een laagje creme aan en kun je de bovenkant en/ of zijkant bestrooien met hagelslag.
Zet de taart in de koelkast om wat harder te worden.
Mix de boter zacht.
Mix de boter en de eiermassa goed door elkaar.
Meng er cacao door heen. (eigen smaak)
Doop de koekjes 1 voor 1 in de koffie. Leg bijv. 4 koekjes breed en 6 lang afhankelijk van het aantal mensen en de schaal.
Per laag koekjes smeer je een laagje van de creme waarop je vervolgens weer een laag koekjes aan brengt.
Je begint met een laag koekjes en eindigt bovenaan met een laag creme.
Om de taart mooi af te werken breng je ook aan de zijkant een laagje creme aan en kun je de bovenkant en/ of zijkant bestrooien met hagelslag.
Zet de taart in de koelkast om wat harder te worden.