Recept
« Terug naar recepten
Koffieijs
PT15M
Koffieijs
Een heerlijk koffieijs recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Koken met 3 ingrediënten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffieijs te bereiden
1. Doe de custard in een grote kom en roer de koffie erdoor. Klop in een aparte kom de slagroom stevig maar niet stijf en spatel de custard erdoor.
2. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en doe er een goed sluitend deksel op of dek de bak af met huishoudfolie. Zet de doos zo’n 2 uur in de vriezer.
3. Neem het ijs uit de vriezer en roer met een vork de ijskristallen los.
4. Zet het ijs nog 2 uur in de vriezer en serveer het dan.
2. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en doe er een goed sluitend deksel op of dek de bak af met huishoudfolie. Zet de doos zo’n 2 uur in de vriezer.
3. Neem het ijs uit de vriezer en roer met een vork de ijskristallen los.
4. Zet het ijs nog 2 uur in de vriezer en serveer het dan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne (rozenmeisje) zegt:
Hetty zegt:
vr gr