Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met citroensaus
PT10M
Tagliatelle met citroensaus
Eenvoudig pastagerecht. Geurig, fris en toch romig. Een echte aanrader. Ook lekker als voorgerecht met wat dun gesneden plakjes gerookte kipfilet. Een recept van Sylvia Witteman uit de Volkskeuken
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Volkskrant: recept van Sylvia Witteman, Volkskeuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met citroensaus te bereiden
- Was de citroenen en rasp de schil (alleen het gele gedeelte).
- Kook de pasta beetgaar.
- Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt. Neem van het vuur en doe de citroenrasp erdoor. Doe de slagroom erbij. Flink wat peper erover. Breng alles aan de kook.
- Als de pasta klaar is deze goed afgieten en de saus er direct doorheen doen, samen met de helft van de
kaas. - Verdeel de pasta over de borden en bestrooi elk bord met nog flink wat Parmezaanse kaas.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wij hebben deze tagliatelle met citroensaus gegeten met wat stukjes gerookte zalm en groene (beetgaar) gekookte groene asperges. Lekker met een tomatensalade.