KookJij

Koffiemousse

Een heerlijk koffiemousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4-8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Carrefour
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koffiemousse te bereiden

1. Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Knijp ze goed uit. Smelt de gelatine in de hete koffie. Zet apart.
2. Klop in een kom de eigelen en de suiker tot een roomkleurig mengsel. Zet apart. Klop in een adere kom de eiwitten stijf. Zet koel. Klop in een derde kom de room tot slagroom. Schep de slagroom door het ei-suikermengsel. Voeg de koffie toe en roer goed. Schep tenslotte voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het koffiemengsel.
3. Bedek de bodem van glazen of kopjes met een laagje kruimels van de schuimkoekjes. Giet de koffiemousse hierop. Zet 2 à 3 uur koel. Garneer met de resterende kruimels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Rita, de koffie en gelatine moeten juist van structuur zijn. Eens de gelatine opgestijfd kan je de eiwitten er niet meer onder mengen. Heel voorzichtig alles onder elkaar spatelen, zeker niet kloppen. Hoop je een beetje verder geholpen te hebben. Fijne zondagavond nog groetjes van ons 3tjes :);):p
Rita

Rita zegt:
Heb dit recept proberen te maken maar het is onmogelijk om het eiwit er door te spatelen. Heb echt volgens recept gewerkt.