Recept
« Terug naar recepten
Koffiemousse
PT140M
Koffiemousse
Een heerlijk koffiemousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Carrefour
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffiemousse te bereiden
1. Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Knijp ze goed uit. Smelt de gelatine in de hete koffie. Zet apart.
2. Klop in een kom de eigelen en de suiker tot een roomkleurig mengsel. Zet apart. Klop in een adere kom de eiwitten stijf. Zet koel. Klop in een derde kom de room tot slagroom. Schep de slagroom door het ei-suikermengsel. Voeg de koffie toe en roer goed. Schep tenslotte voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het koffiemengsel.
3. Bedek de bodem van glazen of kopjes met een laagje kruimels van de schuimkoekjes. Giet de koffiemousse hierop. Zet 2 à 3 uur koel. Garneer met de resterende kruimels.
2. Klop in een kom de eigelen en de suiker tot een roomkleurig mengsel. Zet apart. Klop in een adere kom de eiwitten stijf. Zet koel. Klop in een derde kom de room tot slagroom. Schep de slagroom door het ei-suikermengsel. Voeg de koffie toe en roer goed. Schep tenslotte voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het koffiemengsel.
3. Bedek de bodem van glazen of kopjes met een laagje kruimels van de schuimkoekjes. Giet de koffiemousse hierop. Zet 2 à 3 uur koel. Garneer met de resterende kruimels.
derbyke zegt: