Kan je als aperitief geven is zoet en erg lekker.
Zalig voor een kerstfeest.
Recept
« Terug naar recepten
Koffiepunch
PT20M
Koffiepunch
Een heerlijk koffiepunch recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dranken - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffiepunch te bereiden
Sterke koffie zetten en in een koffiekan of kookpotje doen.
De amandelschilfers, de suiker, de uitgelekte krieken, het kaneelstokje en de amareto toevoegen en tegen het kookpunt aan verwarmen, maar niet laten koken.
In voorverwarmde kopjes verdelen. telkens een kontje rietsuiker op een lepeltje leggen, warme rum erop gieten en op het kopje leggen.
Het suikerklontje flamberen en opdienen.
Het flamberen aan tafel doen, voor het effect en natuurlijk voor de veiligheid.
De amandelschilfers, de suiker, de uitgelekte krieken, het kaneelstokje en de amareto toevoegen en tegen het kookpunt aan verwarmen, maar niet laten koken.
In voorverwarmde kopjes verdelen. telkens een kontje rietsuiker op een lepeltje leggen, warme rum erop gieten en op het kopje leggen.
Het suikerklontje flamberen en opdienen.
Het flamberen aan tafel doen, voor het effect en natuurlijk voor de veiligheid.