Recept
« Terug naar recepten
Koffieroomijs met koffiekaramel en koffiemakaronen
PT60M
Koffieroomijs met koffiekaramel en koffiemakaronen
Een heerlijk koffieroomijs met koffiekaramel en koffiemakaronen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffieroomijs met koffiekaramel en koffiemakaronen te bereiden
Bereiding koffie roomijs:
Breng de melk met de oploskoffie aan de kook.
Voeg de helft van de suiker toe en laat de melk enkele minuten zachtjes koken.
Roer de eierdooiers los met de rest van de suiker en giet langzaam de kokende melk erbij.
Zet de pan op het vuur en breng de eierdooiers naar 90 graden (mag niet koken).
Zet de mousse op ijswater en koel deze dan terug naar 12 graden C.
Af en toe roeren zodat de massa in beweging blijft zodat afkoelen sneller gaat.
Klop dan de room op en spatel deze door de ijsmassa.
Draai dan ijs in de ijsmachine.
Bereiding koffiekaramel:
Verwarm de room en los hier de koffie in op.
Smelt de suiker op een laag vuur en kleur deze zo donker mogelijk op.
Giet dan de room erbij en kook de karamel net zolang totdat alle suiker is opgenomen.
Vervolgens afkoelen.
Bereiding koffiemakaronen:
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de mixer.
Als het eiwit stevig is, dan de poedersuiker, vanillesuiker en de oploskoffie erdoor mengen.
De massa moet na enkele minuten zeer romig zijn.
Dan de kokos erdoor spatelen.
Verdeel op bakplaat met bakpapier 10 dunne makaronen.
Verwarm de oven voor tot 160-170 graden C. en bak de makaronen af in ca 15-20 min.
Haal ze uit de oven en vlak voor het serveren besprenkelen met koffielikeur.
Opmaak:
Schep de koffiekaramel op het midden van het bord en maak spiegel, hierop het koffieroomijs en afmaken met een koffiemakaron op het ijs.
Garneer het dessert met enkele koffie/chocolade boontjes en enkele puntjes slagroom.
Breng de melk met de oploskoffie aan de kook.
Voeg de helft van de suiker toe en laat de melk enkele minuten zachtjes koken.
Roer de eierdooiers los met de rest van de suiker en giet langzaam de kokende melk erbij.
Zet de pan op het vuur en breng de eierdooiers naar 90 graden (mag niet koken).
Zet de mousse op ijswater en koel deze dan terug naar 12 graden C.
Af en toe roeren zodat de massa in beweging blijft zodat afkoelen sneller gaat.
Klop dan de room op en spatel deze door de ijsmassa.
Draai dan ijs in de ijsmachine.
Bereiding koffiekaramel:
Verwarm de room en los hier de koffie in op.
Smelt de suiker op een laag vuur en kleur deze zo donker mogelijk op.
Giet dan de room erbij en kook de karamel net zolang totdat alle suiker is opgenomen.
Vervolgens afkoelen.
Bereiding koffiemakaronen:
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de mixer.
Als het eiwit stevig is, dan de poedersuiker, vanillesuiker en de oploskoffie erdoor mengen.
De massa moet na enkele minuten zeer romig zijn.
Dan de kokos erdoor spatelen.
Verdeel op bakplaat met bakpapier 10 dunne makaronen.
Verwarm de oven voor tot 160-170 graden C. en bak de makaronen af in ca 15-20 min.
Haal ze uit de oven en vlak voor het serveren besprenkelen met koffielikeur.
Opmaak:
Schep de koffiekaramel op het midden van het bord en maak spiegel, hierop het koffieroomijs en afmaken met een koffiemakaron op het ijs.
Garneer het dessert met enkele koffie/chocolade boontjes en enkele puntjes slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Je hebt gelijk, maar ik vind het al heel wat dat ik ijs maak,wordt mijn 1e keer.:):)vrnd grt Hans
hns zegt: