NOOT:Sumac wordt gemaakt van gedroogde en gemalen rode bessen van het soort Rhus.
Drink er thee bij.
Rosé wijn kan ook en een lichte rode wijn is een andere optie.
Recept
« Terug naar recepten
Kofte
PT45M
Kofte
Kofte zijn gegrillde of gebakken ballen van gekruid vlees van elke vorm en grootte. Het gerecht komt voor in de Balkan, Turkije, Noord Afrika, Midden Oosten en India.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kofte te bereiden
- Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed daarvan een homogene massa.
- Verdeel de vleesmix in 8 gelijke delen en monteer op elk stokje een 1/8ste deel van het vlees.
- Braad het vlees in 9 minuten gaar in een grill pan (3 minuten laten liggen, dan stukje draaien en weer 3 minuten laten liggen en nog eens een stukje draaien en weer 3 minuten laten liggen)
- Geef er couscous (zie aldaar) bij en dikke Turkse yoghurt.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Anna Koudijs,
Op veel plekken (zoals bv in de titel-ruimte) kun je geen woorden met accent aigu,accent grave,accent circonflex gebruiken.Tik je zoiets in,dan verlies je alles.Wellicht kan daaraan iets gedaan worden?
Jan A.
Anna Koudys zegt:
Dank je voor de melding.
Vriendelijke groet,
Anna.