Recept
« Terug naar recepten
Kokos en jam-sandwichkoekjes
PT45M
Kokos en jam-sandwichkoekjes
Een heerlijk kokos en jam-sandwichkoekjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kokos en jam-sandwichkoekjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 graden C.
- Mix de boter met suiker, ei, vanille-essence en een snufje zout tot een glad mengsel. Meng dan de bloem en kokos erdoor tot een deeg.
- Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak en rol het daarna uit tot een dikte van 3-5 mm. Snijd rondjes uit (koekjessteker 6 cm). Leg op een bakplaat en bak 14 minten tot lichtbruin. Laat even afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster.
- Verdeel de helft van de koekjes over de bakplaat, met de onderkant naar boven. Doe op elk koekjes een halve tl jam en een halve marshmallow. Bak 2,5 minuut in de oven tot het net gesmolten is. Haal uit de oven, plak er dan snel een tweede koekje bovenop, druk lichtjes aan.
- Laat 10 minuten afkoelen. Doe de overige jam en kokosrasp op twee verschillende schaaltjes. Rol de randen van de koekjes eerst door de jam, en vervolgens door de kokos.
- Mix de boter met suiker, ei, vanille-essence en een snufje zout tot een glad mengsel. Meng dan de bloem en kokos erdoor tot een deeg.
- Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak en rol het daarna uit tot een dikte van 3-5 mm. Snijd rondjes uit (koekjessteker 6 cm). Leg op een bakplaat en bak 14 minten tot lichtbruin. Laat even afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster.
- Verdeel de helft van de koekjes over de bakplaat, met de onderkant naar boven. Doe op elk koekjes een halve tl jam en een halve marshmallow. Bak 2,5 minuut in de oven tot het net gesmolten is. Haal uit de oven, plak er dan snel een tweede koekje bovenop, druk lichtjes aan.
- Laat 10 minuten afkoelen. Doe de overige jam en kokosrasp op twee verschillende schaaltjes. Rol de randen van de koekjes eerst door de jam, en vervolgens door de kokos.