Recept
« Terug naar recepten
Kokosfruit rijstcake
PT20M
Kokosfruit rijstcake
Een heerlijk kokosfruit rijstcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokosfruit rijstcake te bereiden
De Gelatine weken in koud water. Kokosmelk verwarmen totdat de melk tegen de kook aan is. Verhitten stoppen en 2 blaadjes gelatine uitknijpen en toevoegen aan de melk. Ook de vanillesuiker, dun gesneden abrikozenreepjes en de rijst erbij doen. Goed omroeren. Een kleine cakevorm (15x7,5cm) bekleden met versfolie (plastic) vullen met het rijstmengsel.
De aardbeien (of mango) schoonmaken en pureren. In een schaaltje 1-2 eetlepels kokend water mengen met het overgebleven blaadje gelatine. Als de gelatine goed is opgelost hier 150 gr. van de fruitpuree bijdoen en goed doorroeren zodat de gelatine zeker goed verspreid is door de puree. Het fruitmengsel boven op de rijst uitgieten. Afdekken met versfolie. In de koelkast laten opstijven. (minimaal 2 uur, ik maak deze rijstcake ’s avonds na het avondeten dan heb ik er tot gebruik de andere dag geen omkijken meer naar). De overgebleven fruitpuree in een schaaltje afgedekt in koelkast bewaren. Het afmaken van het gerecht is simpel. De rijstcake kun je door het plastic makkelijk uit de vorm halen. Zet de cake met de rijst aan de onderkant op een bord of snijplank en snijd voorzichtig (met een scherp, niet gekarteld mes) plakken van de cake. Op het bordje twee eetlepels van de fruitpuree en daarop twee plakjes rijstcake.
De aardbeien (of mango) schoonmaken en pureren. In een schaaltje 1-2 eetlepels kokend water mengen met het overgebleven blaadje gelatine. Als de gelatine goed is opgelost hier 150 gr. van de fruitpuree bijdoen en goed doorroeren zodat de gelatine zeker goed verspreid is door de puree. Het fruitmengsel boven op de rijst uitgieten. Afdekken met versfolie. In de koelkast laten opstijven. (minimaal 2 uur, ik maak deze rijstcake ’s avonds na het avondeten dan heb ik er tot gebruik de andere dag geen omkijken meer naar). De overgebleven fruitpuree in een schaaltje afgedekt in koelkast bewaren. Het afmaken van het gerecht is simpel. De rijstcake kun je door het plastic makkelijk uit de vorm halen. Zet de cake met de rijst aan de onderkant op een bord of snijplank en snijd voorzichtig (met een scherp, niet gekarteld mes) plakken van de cake. Op het bordje twee eetlepels van de fruitpuree en daarop twee plakjes rijstcake.
Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Met regelmaat maak ik bereidingen van overgehouden ingrediënten van andere gerechten. Zo is ook de kokosfruit rijstcake een recept geworden dat ik daags na het eten van een curry kan bereiden. Serveer je de cake als nagerecht dan al wel de cake en de fruitpuree een half uurtje van tevoren uit de koeling halen.
karola zegt:
Groeten
Karola