Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: bladerdeeg gebakje gevuld met konijn omringd door opgebakken rijst met groenten
PT60M
Dagschotel: bladerdeeg gebakje gevuld met konijn omringd door opgebakken rijst met groenten
Een heerlijk dagschotel: bladerdeeg gebakje gevuld met konijn omringd door opgebakken rijst met groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: bladerdeeg gebakje gevuld met konijn omringd door opgebakken rijst met groenten te bereiden
Konijnenbillen kruiden met currypoeder en peper wentel deze in bloem en bak even aan in boter.
Snij een ajuin in blokjes, look door de lookperser doen, deze samen met de konijnenbillen in de tajine kruid met de tajine kruiden en voeg de bouillon toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Haal de billen uit de tajine en verwijder de beentjes trek het vlees in slierten.
Warm de kokosmelk op voeg het vlees toe evenzeer een beetje bouillon van het konijn; warm goed op en bind de saus.
De andere ajuin in blokjes gesneden een opbakken in een beetje boter voeg de rijst en doperwten toe evenzeer een beetje bouillon van het konijn. Als laatste de gehalveerde tomaatjes toevoegen.
De bladerdeeg gebakjes even opwarmen onder de grill.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met peterselie.
Snij een ajuin in blokjes, look door de lookperser doen, deze samen met de konijnenbillen in de tajine kruid met de tajine kruiden en voeg de bouillon toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Haal de billen uit de tajine en verwijder de beentjes trek het vlees in slierten.
Warm de kokosmelk op voeg het vlees toe evenzeer een beetje bouillon van het konijn; warm goed op en bind de saus.
De andere ajuin in blokjes gesneden een opbakken in een beetje boter voeg de rijst en doperwten toe evenzeer een beetje bouillon van het konijn. Als laatste de gehalveerde tomaatjes toevoegen.
De bladerdeeg gebakjes even opwarmen onder de grill.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met peterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.