Recept
« Terug naar recepten
kokospuddinkjes
PT25M
kokospuddinkjes
Een heerlijk kokospuddinkjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kokospuddinkjes te bereiden
Breng de kokosmelk aan d kook, voeg suiker en dessertrijst toe en kook de rijst in ca 20 min. gaar
Klop het ei los met de eidooier, citroenrasp en slagroom.
Roer van het vuur af het eimengsel door de rijst.
Verdeel dit mengsel over 4 ovenvaste schaaltjes en zet de schaaltjes 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 120 graden C.
Laat de desserts afkoelen.
Rooster de gedroogde kokos heel licht in een droge koekenpan en strooi dit over de puddinkjes.
Klop het ei los met de eidooier, citroenrasp en slagroom.
Roer van het vuur af het eimengsel door de rijst.
Verdeel dit mengsel over 4 ovenvaste schaaltjes en zet de schaaltjes 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 120 graden C.
Laat de desserts afkoelen.
Rooster de gedroogde kokos heel licht in een droge koekenpan en strooi dit over de puddinkjes.