Recept
« Terug naar recepten
Kokostaart
PT75M
Kokostaart
Een heerlijk kokostaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokostaart te bereiden
De eiwitten met een snufje zout opkloppen totdat je een stevig schuim hebt. Lepel voor lepel de light kristal toevoegen. Kloppen totdat de suiker helemaal in het eiwitschuim is opgenomen. 75 gram geraspte kokos en de fijngesneden abrikozen toevoegen en goed door elkaar scheppen. Bij een springvorm van 20 cm doorsnede de onderkant bedekken met bakpapier en de zijkant invetten met een beetje boter. De eitwit-kokos in de springvorm scheppen en gedurende 45 minuten in een 175°C voorverwarmde oven zetten. Na de oventijd de taartbodem volledig laten afkoelen. Een anti-aanbakpan gebruiken om in een hete pan, zonder gebruik van vetstof, de kokos te roosteren. Als de kokos licht verkleurd de pan al van het vuur halen anders verbrand de kokos.
Opmaken van de taart: De slagroom samen met de slagroomversteviger en de vanillesuiker luchtig opkloppen en over de taart scheppen (Je kunt hier gerust een paar lepels achterhouden voor de koffie!). Versieren met frambozen en de intussen afgekoelde geroosterde kokos.
Opmaken van de taart: De slagroom samen met de slagroomversteviger en de vanillesuiker luchtig opkloppen en over de taart scheppen (Je kunt hier gerust een paar lepels achterhouden voor de koffie!). Versieren met frambozen en de intussen afgekoelde geroosterde kokos.
Tessa zegt:
Als je goed leest zie je dat de taartbodem gemaakt wordt van eiwitten en kokos.
Redactie KookJij