Recept
« Terug naar recepten
Komkommer-kerriesoep
PT30M
Komkommer-kerriesoep
Een heerlijk komkommer-kerriesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer-kerriesoep te bereiden
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem in stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukken. Pel en snipper de knoflook en ui. Hak de koriander fijn. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de komkommer, appel en kerriepoeder toe en bak het 3 minuten. Voeg de bouillon en kookroom toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Pureer en zeef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en strooi de gehakte koriander erover
theresia zegt: