Heb het recept per toeval ontdekt.
Het is gemakkelijk en je hebt altijd een lekkere tapa bij onverwacht bezoek.
Recept
« Terug naar recepten
Komkommer met Spaanse pepertjes
PT15M
Komkommer met Spaanse pepertjes
Een heerlijk komkommer met spaanse pepertjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liss VanS
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 tot 10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Tapas kookboek geschreven door Adrian Lissen en Sara Cleary
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer met Spaanse pepertjes te bereiden
* Schil de komkommers en snijd ze in dunne plakken (liefst met de hand, te dun is niet lekker, vind ik).
* Leg ze op een schaal (ik leg ze in een zeef), bestrooi met zout om het overtollige vocht te verwijderen.
* Laat het 2 uur staan.
* Spoel het zout eraf en laat plakjes komkommer uitlekken.
* Snijd de pepertjes in 2, verwijder zaadjes en snijd ze fijn.
* Meng de pepertjes met de komkommer, de knoflook en bestrooi alles met versgemalen zwarte peper.
* Doe het mengsel in pot, liefst eentje met schroefdeksel.
* Vul met de witte wijnazijn.
* Voeg voldoende suiker toe (ik doe 2-3 lepels per bertolli bokaal) om de zure smaak weg te nemen. (Extra suiker toevoegen kan later ook nog).
* Alles goed mengen en afsluiten.
Je kan de komkommers de dag erna al gebruiken of zelfs een jaar later.
* Leg ze op een schaal (ik leg ze in een zeef), bestrooi met zout om het overtollige vocht te verwijderen.
* Laat het 2 uur staan.
* Spoel het zout eraf en laat plakjes komkommer uitlekken.
* Snijd de pepertjes in 2, verwijder zaadjes en snijd ze fijn.
* Meng de pepertjes met de komkommer, de knoflook en bestrooi alles met versgemalen zwarte peper.
* Doe het mengsel in pot, liefst eentje met schroefdeksel.
* Vul met de witte wijnazijn.
* Voeg voldoende suiker toe (ik doe 2-3 lepels per bertolli bokaal) om de zure smaak weg te nemen. (Extra suiker toevoegen kan later ook nog).
* Alles goed mengen en afsluiten.
Je kan de komkommers de dag erna al gebruiken of zelfs een jaar later.
Mijn kookverhaal (Liss VanS)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
trudy braakhekke zegt:
Maar een jaar later nog eten lijkt me toch niet zo'n goed idee:p
h_wieske zegt:
Het peperplantje heb ik voor het derde jaar, en het lijkt wel alsof er elk jaar meer pepertjes aan komen.
Bedankt.