Recept
« Terug naar recepten
Komkommer met Thai beef
PT25M
Komkommer met Thai beef
Een heerlijk komkommer met thai beef recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
255 kCal energie
10 Gram eiwit
17 Gram vet
16 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
17 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer met Thai beef te bereiden
Snijd de rode peper in dunne reepjes.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met 1 eetlepel olie.
Verhit de grillpan en gril het vlees op hoog vuur circa 5 minuten.
Rasp de gember fijn en meng met 1 eetlepel olie, de vissaus, suiker, sojasaus en bosui tot een dressing. Breng op smaak met het limoensap.
Snijd de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten, tot aan de zaadlijsten.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schep om met de dressing en de komkommerlinten.
Verdeel de salade over 4 kommen en bestrooi met de rode peper en pinda's.
Lekker met grof gesneden koriander en witte rijst.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met 1 eetlepel olie.
Verhit de grillpan en gril het vlees op hoog vuur circa 5 minuten.
Rasp de gember fijn en meng met 1 eetlepel olie, de vissaus, suiker, sojasaus en bosui tot een dressing. Breng op smaak met het limoensap.
Snijd de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten, tot aan de zaadlijsten.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schep om met de dressing en de komkommerlinten.
Verdeel de salade over 4 kommen en bestrooi met de rode peper en pinda's.
Lekker met grof gesneden koriander en witte rijst.