Recept
« Terug naar recepten
Konijn met cider
PT60M
Konijn met cider
Een heerlijk konijn met cider recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paysdeherve.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met cider te bereiden
Het konijn in stukken snijden en in olie goudbruin bakken in een grote pan.
Uien, sjalotten en look toevoegen.
De stukken af en toe omdraaien en bestrooien met de bloem.
De cider toevoegen en kruiden met peper, zout en kruidnagel.
Zacht laten sudderen gedurende 45 min (met gesloten deksel).
De rapen schillen en in stukken snijden, 10 minuten in kokend water dompelen.
Toevoegen aan het konijn en het geheel 15 minuten laten sudderen.
Suggestie
Opdienen met gestoomde aardappelen.
Uien, sjalotten en look toevoegen.
De stukken af en toe omdraaien en bestrooien met de bloem.
De cider toevoegen en kruiden met peper, zout en kruidnagel.
Zacht laten sudderen gedurende 45 min (met gesloten deksel).
De rapen schillen en in stukken snijden, 10 minuten in kokend water dompelen.
Toevoegen aan het konijn en het geheel 15 minuten laten sudderen.
Suggestie
Opdienen met gestoomde aardappelen.
Anna zegt: