KookJij

Konijn met cider

Een heerlijk konijn met cider recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: paysdeherve.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn met cider te bereiden

Het konijn in stukken snijden en in olie goudbruin bakken in een grote pan.
Uien, sjalotten en look toevoegen.
De stukken af en toe omdraaien en bestrooien met de bloem.
De cider toevoegen en kruiden met peper, zout en kruidnagel.
Zacht laten sudderen gedurende 45 min (met gesloten deksel).
De rapen schillen en in stukken snijden, 10 minuten in kokend water dompelen.
Toevoegen aan het konijn en het geheel 15 minuten laten sudderen.
Suggestie
Opdienen met gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Jep! ;):D
fijnproever

fijnproever zegt:
Ook een gerechtje voor de tajine;)