Recept
« Terug naar recepten
Konijn met donkerbier
PT120M
Konijn met donkerbier
Een heerlijk konijn met donkerbier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met donkerbier te bereiden
-de konijnenbouten in een grote ruime schaal of kom doen
-de uien erover verdelen
-de laurierblaadjes, kruidnagels en flink peper erover verdelen
-het donkerbier en de azijn erover schenken
-aanvullen met water als de bouten niet helemaal onder staan
-afdekken en een hele nacht laten staan (langer kan ook)
-alles overdoen in een grote braadpan en aan de kook brengen en dan meteen zachtjes zetten, deksel op de pan, bouillonblokjes erbij doen en ruim 1 ½ tot 2 uur laten sudderen
-de stroop erbij scheppen en de ontbijtkoek erop leggen, deksel terug op de pan doen en nog een ½ uurtje zachtjes laten pruttelen totdat alles een dikke saus geworden is en het vlees bijna loslaat van de botten
-de uien erover verdelen
-de laurierblaadjes, kruidnagels en flink peper erover verdelen
-het donkerbier en de azijn erover schenken
-aanvullen met water als de bouten niet helemaal onder staan
-afdekken en een hele nacht laten staan (langer kan ook)
-alles overdoen in een grote braadpan en aan de kook brengen en dan meteen zachtjes zetten, deksel op de pan, bouillonblokjes erbij doen en ruim 1 ½ tot 2 uur laten sudderen
-de stroop erbij scheppen en de ontbijtkoek erop leggen, deksel terug op de pan doen en nog een ½ uurtje zachtjes laten pruttelen totdat alles een dikke saus geworden is en het vlees bijna loslaat van de botten
apu zegt: