KookJij

Konijnenboutjes in pepersaus en Brusselse spruitjesstamp met bacon

Een heerlijk konijnenboutjes in pepersaus en brusselse spruitjesstamp met bacon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnenboutjes in pepersaus en Brusselse spruitjesstamp met bacon te bereiden

Snijd de prei in smalle ringen en de bacon in reepjes.

Verhit de margarine in een diepe braadpan en bak hierin de reepjes bacon gedurende 2 minuten. Schep de baconreepjes uit de pan op een bordje en houd ze apart.

Bak de konijnenbouten in de margarine in de braadpan rondom bruin. Leg ze even op elkaar in de pan. Voeg de prei en groene peper (met wat vocht) toe en bak al omscheppend gedurende 2 minuten. Voeg een Knorr Bouillonketeltje Kip toe en laat het smelten. Voeg het appelsap en de kookroom aan de prei toe, breng het vocht aan de kook, leg de konijnenbouten weer naast elkaar en stoof de konijnenbouten met een deksel op de pan op een heel laag vuur in ca. 1½ uur gaar. Zo nu en dan keren.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren. Voeg ze, als de aardappels 10 minuten opstaan aan de pan toe en kook ze 10 minuten mee. Afgieten, fijnstampen en mengen met de bacon en een sauslepel dunne saus met prei van het konijn. Voeg een Knorr Bouillonketeltje Kip toe, laat het smelten en roer het erdoor.

Leg de konijnenbouten op een bord en dek ze af met een deksel of bord. Kook de saus in de pan op een hoog vuur tot het vocht voor de helft is verdampt en de saus iets dikker is geworden.

Schep de stamp op 4 warme borden, leg de konijnenbouten erbij en schep er wat saus over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Laat het je alvast smaken;-)
Groetjes, Erwin.
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Bedankt ga ik zeker maken