De longen zou ik niet gebruiken, wel het buikspek en ook de buikspieren.
Zeker niet te lang laten sudderen want dan wordt het vlees droog.
Zeker het vlees goed aanbraden, want hoe beter aangebraden, hoe zachter het vlees blijft en hoe sneller het gaar is.
Wel opletten dat je, bij het aanbraden of dichtschroeien de vetstof niet verbrandt of verkoolt.
Je kan de saus op het einde indikken.
Opdienen met bruin brood of met aardappelstoemp, gekookte aardappel of frieten.
Serveer met een rode wijn of beter met het zelfde bruin bier.
Je kan ook het konijn laten sudderen in een gesloten aardenpot in de oven.
Recept
« Terug naar recepten
Konijnrug met bruin bier (Leffe)
PT120M
Konijnrug met bruin bier (Leffe)
Een heerlijk konijnrug met bruin bier (leffe) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnrug met bruin bier (Leffe) te bereiden
Pel de ui en snij in grote blokjes.
Fruit zachtjes aan tot glazig in de wok of de pan.
Snij de plakken spek in blokjes en bak zachtjes in de wok of pan. Meng de ui en het spek.
Verwijder van de konijnrug de ingewanden ( longen ); buikspek en buikspieren.
Snij de 3 ruggen nog eens dwars middendoor.
Bruin de ruggen in de wok op een hevig vuur.
Breng de ruggen in de braadpot, met de rugkant op de bodem.
Bedek met het mengsel ui en spek.
Dompel onder met het bier.
Voeg een blaadje laurier toe en enkele takjes tijm.
Bedek met witte broodsnede waarop 2 eetlepel zachte mosterd.
Laat op een laag vuurtje sudderen tot het vlees loslaat aan de wervels. (120 min)
Fruit zachtjes aan tot glazig in de wok of de pan.
Snij de plakken spek in blokjes en bak zachtjes in de wok of pan. Meng de ui en het spek.
Verwijder van de konijnrug de ingewanden ( longen ); buikspek en buikspieren.
Snij de 3 ruggen nog eens dwars middendoor.
Bruin de ruggen in de wok op een hevig vuur.
Breng de ruggen in de braadpot, met de rugkant op de bodem.
Bedek met het mengsel ui en spek.
Dompel onder met het bier.
Voeg een blaadje laurier toe en enkele takjes tijm.
Bedek met witte broodsnede waarop 2 eetlepel zachte mosterd.
Laat op een laag vuurtje sudderen tot het vlees loslaat aan de wervels. (120 min)
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
caroguzzi zegt:
riafon zegt:
Mag ik weten of je de champignons er vers bijvoegd en dit bij het begin van het stoven.
IK heb het eenvoudig gehouden om zeker de smaak van het bier te laten doorkomen.
Ik ga dit wel eens met kippen of kalkoenbout proberen.
caroguzzi zegt:
HarryLohr zegt: