Recept
« Terug naar recepten
Konijnterrine
PT120M
Konijnterrine
Een heerlijk konijnterrine recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnterrine te bereiden
De stukken konijn in koud, gezouten water aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. De laurierblaadjes en gesneden groenten aan toevoegen. Verder laten koken op een klein pitje 90 minuten. De konijnenbouillon laten afkoelen. Het konijnenvlees zorgvuldig van de botjes verwijderen en in een terrine verzamelen. De bouillon zeven en ontvetten. Terug aan de kook brengen. De geweekte gelatineblaadjes in de lauwe bouillon vermengen. De terrine overgieten met de bouillongelei en gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast vooraleer te serveren.