KookJij

Koninginnemerinque

Een heerlijk koninginnemerinque recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koninginnemerinque te bereiden

Vet een ovenschaal in van 1,5 liter met boter. Verwarm voor de custard de melk in een pan , samen met 2 el boter, 50 gr suiker en de sinaasappelrasp. Klop in een kom de eidooiers los. Voeg al roerend de warme melk toe. Roer het broodkruim door het mengsel in de pan en schenk het mengsel in de ovenschaal. Laat het 15 min staan. Bak het gerecht 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot het custard stevig is. Haal de schaal uit de oven maar zet de oven nog niet uit. Klop voor de meringue de eiwitten met een snufje zout tot ze in pieken blijven staan. Klop beetje bij beetje de resterende suiker erdoor. Verdeel de sinaasappelmarmelade over de custard in de schaal. Schep de meringue erop en verdeel hem er goed over, ook in de hoeken. Zet de schaal weer in de oven en bak het gerecht 20 minuten tot de meringue goudbruin en knapperig is. serveer direct

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst