Recept
« Terug naar recepten
Koninginnenhapjes 'express'
PT30M
Koninginnenhapjes 'express'
Een heerlijk koninginnenhapjes 'express' recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Koninginnenhapjes 'express' te bereiden
1. Snij de kipfilets en de paprika's in reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Doe er de kip en de paprika's bij. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de kip en de paprika's gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet. Hou de bouillon bij.
2. Verwarm de bladerdeeggebakjes in de oven op 150°C.
3. Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng, terwijl u voortdurend roert, aan met de bouillon. Breng weer aan de kook en roer voortdurend, tot de saus bindt.
4. Voeg er de kervel aan toe. Doe er de kip en de groenten weer bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de hete vulling in de warme bladerdeegbakjes. Serveer meteen.
2. Verwarm de bladerdeeggebakjes in de oven op 150°C.
3. Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng, terwijl u voortdurend roert, aan met de bouillon. Breng weer aan de kook en roer voortdurend, tot de saus bindt.
4. Voeg er de kervel aan toe. Doe er de kip en de groenten weer bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de hete vulling in de warme bladerdeegbakjes. Serveer meteen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
liske zegt:
Ik maak dit ook wel eens met champignons erdoor, en (diepvries) doperwtjes.