Recept
« Terug naar recepten
Koningsberger Klopse (duitse gehaktballetjes)
PT30M
Koningsberger Klopse (duitse gehaktballetjes)
Een heerlijk koningsberger klopse (duitse gehaktballetjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koningsberger Klopse (duitse gehaktballetjes) te bereiden
Meng het gehakt,de peper,zout,paneermeel,fijngesnipperde ui en een klein scheutje melk tot het een stevig geheel is.Draai hier acht gehaktballen van.Braad de ballen in de boter snel aan alle kanten bruin.Haal de gehaktballen uit de pan en fruit in de achtergebleven boter de bloem lichtbruin.Giet langzaam de bouillon en de wijn erbij en blijf roeren tot er een mooie,gebonden saus ontstaat.Voeg dan de kappertjes,suiker 2 dikke schijven citroen en de kleingesneden ansjovis toe.Laat de saus 10 min.sudderen.Laat de gehaktballen 15 min.zachtjes meekoken.Klop de eidooiers los met een beetje van de saus.Verwarm de borden en leg er de gehaktballen op.Haal de saus van het vuur en roer het dooiermengsel erdoor.Schep de saus over de gehaktballen.
kirsten zegt: