Recept
« Terug naar recepten
Koninklijke kip
PT45M
Koninklijke kip
Een heerlijk koninklijke kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Anne Wilsons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koninklijke kip te bereiden
Verwijder vel en botten van de kip.
Scheur het vlees instukjes.
Verhit de olie in een middelgrote pan met dikke bodem, bak hierin de uiensnippers 5 min.
Voeg de currysaus toe en laat het nog eens 2 min. bakken.
Voeg tomaat en wijn toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes doorkoken gedurende 10 min.
Voeg chutney, jam en citroensap toe.
Roer alles door elkaar en laat het geheel 5 min. sudderen.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Meng als het afgekoeld is de mayonaise en yoghurt erdoor.
Doe de stukjes kip erbij; goed mengen.
Bereid de rijstsalade door alle ingredienten in een grote kom goed door elkaar te roeren.
Schep de salade op een grote schaal en leg de kip in het midden.
Serveren op kamertemperatuur.
Scheur het vlees instukjes.
Verhit de olie in een middelgrote pan met dikke bodem, bak hierin de uiensnippers 5 min.
Voeg de currysaus toe en laat het nog eens 2 min. bakken.
Voeg tomaat en wijn toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes doorkoken gedurende 10 min.
Voeg chutney, jam en citroensap toe.
Roer alles door elkaar en laat het geheel 5 min. sudderen.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Meng als het afgekoeld is de mayonaise en yoghurt erdoor.
Doe de stukjes kip erbij; goed mengen.
Bereid de rijstsalade door alle ingredienten in een grote kom goed door elkaar te roeren.
Schep de salade op een grote schaal en leg de kip in het midden.
Serveren op kamertemperatuur.