Recept
« Terug naar recepten
Koolhydraatarme tortillachips
PT15M
Koolhydraatarme tortillachips
Koolhydraatarme tortillachips
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
198 kCal energie
12.3 Gram eiwit
15.5 Gram vet
1.9 Gram koolhydraten
12.3 Gram eiwit
15.5 Gram vet
1.9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lowcarbchef
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolhydraatarme tortillachips te bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Voeg de geraspte mozzarella toe aan een magnetronbestendige kom en plaats de kom 30-60 sec in de magnetron, totdat de kaas is gesmolten.
- Voeg dan de psylliumvezels, amandelmeel en de kruiden toe en kneed dit met de handen goed door elkaar.
- Vorm van het deeg twee ballen en leg elke deegbal tussen twee vellen bakpapier.
- Pak nu een deegroller en rol beide deegballen zo dun mogelijk uit.
- Hoe dunner hoe knapperiger je tortilla chips.
- Snijd het deeg in driehoekjes (ca. 36) en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de tortilla chips 6-8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Het kan zijn dat de gesneden chips niet op één bakplaat past.
- Herhaal als dit het geval is de bovenste stap, totdat je alle chips hebt gebakken.
- Serveer de chips met verse salsa en guacamole.